Wat u moet weten voordat u een Maine Coon-kat mee naar huis neemt

Als u overweegt een Maine Coon-kat mee naar huis te nemen, zijn er een paar dingen die je van tevoren moet weten. Eerst en vooral wil je er zeker van zijn dat je huis veilig is voor deze grote man. Maine Coons staan bekend als knuffelig en aanhankelijk, dus ze zijn misschien niet voor iedereen de beste huisdieren. Ten tweede, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor deze kat - meerdere grote slaapplekken is ideaal. Het is bekend dat een Maine Coon-kat actief en speels is, maar sommige katten zijn meer geschikt voor zelfstandig leven dan andere. Door deze tips op te volgen en uw opties zorgvuldig te onderzoeken, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe aanwinst het goed zal doen in uw huis!

Sectie 1. Wat u kunt verwachten als u een Maine Coon-kat neemt.

Een Maine Coon-kat is een grote, tot 1 meter lange kat met grote klauwen en een lange staart. Ze gaan al snel tot 10 kg wegen.

Het ras komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Vroeger werd er onterecht gedacht dat de Maine Coon ontstaan was uit een kruising van katten met wasberen (“racCoons”). Omdat de katten het meest voorkwamen in de staat Maine, werden ze Maine Coons genoemd. De echte voorouders van de Maine Coon kat zijn waarschijnlijk langharige katten die vanuit Europa over zee waren meegenomen, zoals de Pers, de Turkse Angora en de Noorse Boskat).

De Maine Coon is één van de natuurrassen. Hiermee wordt bedoeld dat het ras op natuurlijke wijze is ontstaan en dat het niet gekruist is met andere rassen. Erkenning van de Maine Coon als ras door de Internationale kattenfederatie Fédération Internationale Féline (FIFe) vond plaats in 1982. Tussen 1980 en 1990 kwamen de eerste Maine Coons voor in België.

Onderafdeling 1.2 Wat zijn de verschillende soorten Maine Coon-katten.

Er zijn drie hoofdtypen Maine Coon-katten: standaard, luxe en specialiteit. Een standaard Maine Coon is net als elke andere huiskat, maar ze hebben langere gefronste wenkbrauwen en een kortere staart (ze worden "standaard" genoemd omdat dit type ooit als de meest voorkomende werd beschouwd). Luxe katten hebben meer luxe kenmerken, zoals langere gefronste wenkbrauwen, manen / behaarde borst en staarten die tot 45 cm lang kunnen worden. Deze katten kosten meestal meer dan standaard Maine Coons, maar kunnen dezelfde eigenschappen hebben als zij, zoals zeer nieuwsgierige en actieve kittens. Ten slotte zijn speciale katten alleen in bepaalde gebieden te vinden en hebben ze mogelijk slechts een of twee kenmerken die specifiek voor hen zijn, bijvoorbeeld een korte gefronste wenkbrauw of een zeer dikke vacht die niet gemakkelijk kan worden getrimd. Ze kosten over het algemeen meer dan elk ander type kat.

Paragraaf 1.3 Voedingsgewoonten Maine Coons

Maine Coons eten gelukkig hetzelfde als andere katten. Alleen véél meer.

Sectie 2. Hoe huisvest je een Maine Coon-kat.

Subparagraaf 2.1 Hoe zorg je voor een Maine Coon-kat.

Het is belangrijk om uw Maine Coon-kat gezond te houden door ze regelmatig te laten bewegen en te spelen, evenals goede voeding. Lichaamsbeweging en speeltijd helpen overgewicht bij katten te voorkomen, terwijl goede voeding je kattenvriend de energie geeft die ze nodig hebben om hun best te doen bij het verkennen van een nieuwe omgeving en bij het spelen.

Subparagraaf 2.2 Vachtverzorging

Een Maine Coon krijgt al snel zware klitten, je dient ze dus gewoon zeer regelmatig te kammen. Gebruik hiervoor zeker geen furminator, maar een gewone lange platte kam.

Subparagraaf 2.2 Problemen eigen aan het ras

Let steeds goed op de tandjes, ze krijgen immers sneller dan andere rassen last van tandsteen.

Subparagraaf 2.3 Vakantie

Kattenhotel Maine Coons

Ook als je op vakantie wenst te gaan, vind je minder snel een aangepaste locatie voor dergelijke grote katten. Hou bij de keuze van je kattenhotel dus zeker rekening of er voldoende aangepaste accomodatie is voorzien.
Grotere kattenbakken, zwaardere krabpaal, voldoende ruimte etc.

Bekijk hier een voorbeeld van onze Maine Coon kamer in ons kattenhotel

Conclusie

Het krijgen van een Maine Coon-kat kan een leuke en opwindende ervaring zijn. Als je op zoek bent naar een speelse en actieve kat, dan is een Maine Coon misschien wel de perfecte keuze voor jou.

Logo-luxe-kattenhotel-wit

Contactgegevens

Erkenningsnummer Dierenwelzijn: HK40107124

Ganzenkoor 33, 2570 Duffel
+32 460 20 44 90
Email

Open van maandag tot zaterdag
10:00 - 12:00 & 14:00 tot 19:00

Copyright 2021-2023 Luxe-Kattenhotel | Gratis webhosting ©  Alle rechten voorbehouden